Novi pogoni u Vlasotincu

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić potpisao je ugovor sa dve strane kompanije u Vlasotincu o izgradnji novih pogona i proširenju proizvodnje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

17:10

Default images

Dinkić je potpisao ugovor sa slovenačkom kompanijom “Elrad“ koja planira da do kraja 2011. proširi fabriku uređaja elektro-komponenti i uposli 50 novih radnika.

U toj fabrici već radi 300 radnika iz Vlasotinaca.

Vlada Srbije će za svakog novouposlenog radnika izdvojiti 7.000 evra subvencija, što ukupno iznosi preko milion evra.

Italijanska kompanija “Fiorentino“, sa kojom je Dinkić takođe potpisao ugovor, uposliće 60 novih radnika pored postojećih 70, i izgradiće novi pogon koji bi trebalo da bude otvoren marta 2011. godine.

“Fiorentino“ će od Vlade Srbije preko SIEPA po novouposlenom radniku dobiti 5.000. evra podsticaja, što je maksimalan iznos za tekstilna preduzeća u Srbiji, kazao je Dinkić.

On je kazao da se Vlada Srbije na taj korak odlučila jer su se vlasnici “Elrada“ i kompanije “Fiorentino“ pokazali kao ozbiljni ulagači u Srbiji, kao i zbog toga što Vlasotince spada u red najnerazvijenijih opština u zemlji, a želja je da se mladi iz tog kraja po završenom školovanju ipak vrate i da tu privređuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: