"Uzvratićemo nuklearnim ratom"

Severna Koreja će na svaki napad na njenu teritoriju odgovoriti nuklearnim "svetim ratom", izjavio je severnokorejski ambasador u Havani Kvon Sung-čol.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

14:42

Default images

"Ako Vašington ili Seul pokušaju da izazovu sukob na Korejskom poluostrvu, mi ćemo odgovoriti svetim ratom na osnovu naših nuklearnih snaga", rekao je Kvon.

"Naša vlada će težiti nuklearnom razoružanju poluostrva i uspostavljanju trajnog mira kao početka procesa ponovnog ujedinjenja dve Koreje", kazao je Kvon.

Ova izjava upućena je istog dana kada je predsednik Stalnog komiteta Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje Kim Jong Nam rekao bivšem američkom predsedniku Džimiju Karteru, koji je boravio u poseti Pjongjangu radi oslobađanja jednog američkog državljanina iz zatvora, da njegova zemlja želi da nastavi pregovore o nuklearnom razoružanju.

Pregovori o spornom nuklearnom programu Pjongjanga, u kojima učestvuju Severna i Južna Koreja, SAD, Japan, Rusija i Kina, u zastoju su od 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: