Ipak nije pronađena slika Van Goga

Slika Vinsenta van Goga, koja je ukradena iz muzeja u Kairu u subotu, nije pronađena, iako su mediji preneli da su kradljivci uhvaćeni na aerodromu u Kairu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2010.

10:52

Default images

To je potvrdio ministar kulture te zemlje Faruk Hosni, koji je potom izjavio da u tom trenutku nije imao tačne informacije.

Delu holandskog majstora vrednom 50 miliona dolara, poznatom pod nazivima "Cvetovi maka" ili "Vaza sa cvećem" od subote se gubi svaki trag. Međutim to nije prvi put da iz Muzeja "Mahmud Halil" na obali Nila isti eksponat nestane.

"To je drugi put kako se krade slika Van Goga iz ovog Muzeja. Ministarstvo kulture mora da preduzme veće mere bezbednosti i odgovorni moraju da obrate pažnju. Takođe, bezbednosne mere moraju da se podignu na viši nivo", kaže Mohamed Vagi, stanovnik Kaira.

Prošli put platno čuvenog postimpresioniste je ukradeno 1978. godine, a pronađeno dve godine kasnije u Kuvajtu.

Egipatske vlasti ni do današnjeg dana nisu obelodanile detalje te krađe.

Muzej "Mahmud Halil", koji je nekada bio rezidencija istoimenog političara, poseduje neprocenjivu kolekciju umetničkih eksponata, među kojima su i dela Gogena, Monea, Manea i Renoara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: