SAD ne traže odlazak Đukanovića

Odlazeći američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur demantovao je da su SAD poručile crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću da se povuče sa političke funkcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2010.

16:10

Default images

"Koliko ja znam, to se, jednostavno, nije desilo“, rekao je ambasador Mur za dnevni list “Vijesti“.

“Nemam razloga da poverujem da se to dogodilo, da su SAD ikada sugerisale da se jedan demokratski izabrani lider Crne Gore povuče sa vlasti. To jednostavno nije istina", dodao je on.

Mur, koji ove nedelje odlazi sa funkcije ambasadora SAD u Crnoj Gori, nije želeo da komentariše novinarsko pitanje da se Đukanović povlači jer neće da bude na čelu države kada će, kako tvrdi list, neke "krupne ribe, njegovi prijatelji, morati da budu uhapšeni".

"To čujem prvi put i nije primereno da komentarišem. Ja to jednostavno ne znam", rekao je Mur i naglasio da je vladavina prava jedan od najvećih izazova sa kojima se suočava Crna Gora.

On je u tom intervjuu naglasio da treba što pre početi sa primenom novog Krivičnog zakona, čije je usvajanje "značajan i pozitivan korak", ali, dodao je, "mislim da je dosta ljudi u ovoj državi razočarano zbog odlaganja primene tog zakona".

Mur je dodao da je tokom prošlonedeljnih razgovora sa zvaničnicima u Podgorici dobijao uveravanja da se ne odustaje od primene tog zakona, već su "im potrebna sredstva i vreme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: