Redžepi: Ne očekujem napetosti

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da ne očekuju povećanje napetosti na severu Mitrovice posle objavljivanja mišljenja MSP-a.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

12:27

Default images

Redžepi je listu "Zeri" rekao da su, ipak, ukoliko bude potrebno, specijalne snage policije spremne da "intervenišu u svakom trenutku".

Redžepi je objasnio da će intervenisati "ukoliko predstavnici Euleksa budu zatražili pomoć".

Zamenik šefa Euleksa Roj Riv je prethodnog dana rekao da ta misija ne namerava da šalje specijalne snage policije na sever Kosova.

Povodom te izjave reagovalo je Udruženje ratnih veterana OVK, navodeći da Misija EU "nije ozbiljna, da legitimiše tihu podelu severnog dela, što je suprotno integritetu i suverenitetu države Kosovo" i da "legalizuje ilegalne strukture Srbije".

Udruženje je upozorilo Euleks da će "razmotriti moguće akcije" ako misija EU ne bude učinila ništa na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: