Šarić prodao "Štampu" VAC-u

Vlasnik "Mitrosreama", Zoran Ćopić tvrdi da je Darko Šarić za 29 miliona evra prodao svoj udeo u "Štampa komercu" nemačkom koncernu VAC, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

00:23

Default images

Ćopić u saopštenju mdijima, objašnjava svoju vezu sa Šarićem i kaže da nikad od njega nije kupio firmu, nekretninu, niti vodio firmu u njegovom vlasništvu.

Zoran Ćopić je u subotu priveden u banjalučku policiju i posle šest sati pušten, zbog sumnje da je planirao atentat na ministra policije Ivicu Dačića, koji je dan kasnije došao u ovaj grad.

"Jedina sam osoba protiv koje je podneta krivična prijava i protiv koje se vodi istraga, iako je bilo mnogo drugih koji su Šariću i njegovim saradnicima prodavali nekretnine, stanove, lokale, a niko od njih nije optužen da je prao i uzimao prljav novac koji potiče od narkotika“, navodi Ćopić.

O njegovoj navodnoj povezanosti sa odbeglim narkobosom, Ćopić ističe da su netačne tvrdnje da je Šarić preuzeo desetak njegovih preduzeća, ali da je tačno da je pokušao da mu proda "Mitrosrem".

"Preko advokata sam saznao da je Šarić prodao beogradsku firmu 'Štampa' nemačkom medijskom koncernu VAC i da je ta transakcija iznosila 29 miliona evra“, kaže se u saopštenju.

"Kako su moje firme bile u finansijskim poteškoćama, odlučio sam se na prodaju jedne, da bih se stabilizovao i olakšao poslovanje drugih firmi. Ta odluka je doneta još u martu 2008. godine“, kaže Ćopić.

Ćopić ističe da je Šarića upoznao krajem te godine preko njegovog advokata i da je tada pokušao da mu proda "Mitrosrem". Do prodaje nije došlo jer je preduzeće mogao da proda samo uz saglasnost Agencije za privatizaciju, kao i Antimonopolske komisije i to firmi koja ispunjava uslove propisane zakonom.

"Šarićeva firma nije ispunjavala te uslove, pa sam morao da kupim novo preduzeće, koje je to uspunjavalo", kaže se u saopštenju.

"Tako je firma 'DTM Relations' postala vlasnik 'Mitrosrema' krajem juna 2009. Tada su se stekli formalni i zakonski uslovi za prodaju 'Mitrosrema" preko DTM-a, Šariću i njegovim saradnicima. Na moju veliku žalost, zbog nedostatka novca i neispunjenja obećanja 'Hipo banke' iz Podgorice do realizacije posla nikada nije došlo. I to je moj jedini poslovni odnos sa Darkom Šarićem“, objašnjava se dalje.

Ćopić navodi da mu jedini greh što nije proverio poreklo Šarićevog novca. Ali, državljanstvo BiH mu je omogućila da u RS, sa slobode pokušan da se izbori sa problemima.

Načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić rekao je za „Novosti“ da je Zoran Ćopić pozvan na informativni razgovor u subotu, dan pre posete ministra policije Srbije Ivice Dačića. On, međutim, nije želeo da otkrije zašto je biznismen iz Bosanskog Novog nekoliko sati bio u MUP.

"Njegov dolazak u policiju ne može se vezati sa istragu oko klana Darka Šarića", navodi Vasić.

Policija Republike Srpske nije dobila od kolega iz Srbije zahtev da se Ćopić ili bilo ko drugi sasluša ili uhapsi zbog povezanosti sa odbeglim Šarićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: