Iselili bolesnu ženu sa ćerkama

U Leskovcu je prisilno iz gradskog stana iseljena žena, koja je psihijatrijski bolesnik, njene dve maloletne ćerke i njena majka koja brine o ovoj porodici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

14:31

Default images

Porodica Stanimirović iseljena je na osnovu odluke lokalne samouprave da se nekoliko desetina gradskih stanova zameni za vojne objekte u Leskovcu.

Iseljena porodica trenutno je u hodniku zgrade u naseljeu Dubočica, a nadležni tvrde da će uskoro rešiti problem porodice Stanimirović.

Iako su u gradskoj Upravi za urbanizam bili obavešteni da Marina Stanimirović boluje od šizofrenije i da o njenim ćerkama brine baba Ljiljana, ipak su odlučili da ovu porodicu isele iz stana u kome žive već osam godina.

Službenice uprave za urbanizam, u prisustvu pripadnika policije, saopštile su Ljiljani da imaju nalog za iseljenje i da nema odlaganja.

Zdravstveno stanje Marine i Ljiljane stabilizovano je tek nakon intervencije ekipe hitne pomoći. Kada su lekari otišli, iseljenje je nastavljeno.

U leskovačkoj lokalnoj samoupravi tvrde da su upoznati sa stanjem u porodici Stanimirović i obećavaju adekvatan smeštaj.

Međutim, Stanimirovići ne veruju da će dobiti pomoć od Centra za socijalni rad, jer godinama dobijaju samo obećanja. Iako su desetogodišnja Magdalena i devetogodišnja Katarina odlični đaci, nemaju niti dečji dodatak, niti bilo kakvu stipendiju.

Kuća u Mlinskoj ulici, gde je predloženo da se porodica Stanimirović smesti, izgrađena je 1928. godine i sklona je padu. Pored toga, unutar kuće nema vode ni toaleta. Zanimljivo da izvršitelji i iz te kuće iseljavaju porodice.

Prema ugovoru koji je grad sklopio sa Ministarstvom odbrane, Dom vojske u Leskovcu, biće zamenjen za stanove. Prema tom plan, iz stanova koji su u vlasništvu grada već je iseljeno više od 20 porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: