Osumnjičen da je oštetio budžet

Kragujevačka policija istražnom sudiji Višeg suda privela direktora privatnog preduzeća "Jezero" Dragoljuba K. (59) zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

16:06

Default images

Dragoljub K. se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i poresku utaju.

Prema navodima policije, osnovano se sumnja da Dragoljub K. od 2005. do 2007. Republičkoj direkciji za vode nije prijavio 214 000 kubnih metara peska i šljunka koje je iz Velike Morave izvadilo preduzeća "Jezero", čime je izbegao plaćanje propisane naknade od oko 8,3 miliona dinara.

Takođe, dodaje se u saopštenju, utajio je porez u iznosu od oko 22 miliona dinara tako što prodaju peska i šljunka u toku 2008. nije evidentirao u poslovnim knjigama preduzeća "Jezero".

Tim krivičnim delima pribavio je protivpravnu imovinsku korist "Jezeru" i istovremeno naneo štetu budžetu Srbije u ukupnom iznosu oko 30,3 miliona, navedeno je u saopštenju.

Preduzeće "Jezero" Beograd ima poslovnu jedinicu u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: