Navijačima ne smeta tropska vrelina

Srbija izgubila od Gane 0:1 u prvom nastupu na Mundijalu. Visoke temperature u Srbiji nisu sprečile veliki broj gledalaca da na otvorenom bodre reprezentaciju.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2010.

11:50

Default images

Zbog veoma visokih temperatura u Srbiji i danas je bilo gotovo nepodnošnljivo boraviti napolju.

Hitnoj pomoći javlja se sve veći broj građana, a lekari apeluju na građane da ne borave dugo na suncu. Ko je mogao rashlađivao se u stanu, na kupalištu ili u nekoj hladovini.

Na tropsku temperaturu izlazio je samo ko mora ili ko baš želi, a među njima i oni koji su na otvorenom prostoru pratili prvi nastup naše fudbalske reprezentacije protiv Gane u Južnoj Africi.

Dugo očekivan start fudbalera Srbije na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi počeo je, međutim, vrlo neslavno. Reprezentacija Gane pobedila je u Pretoriji Srbiju sa 1:0 u utakmici prvog kola D grupe.

Većina navijača u letnjim baštama beogradskih kafića razočarano je otpratila završetak utakmice. Poraz fudbalera izgleda da je današnji izuzetno vreo dan učinio još težim.

Tačno u podne, sat na beogradskom Trgu Republike pokazivao je 34 stepena. U to vreme samo su najhrabriji izašli napolje. Neko zato što hoće, a neko zato što mora:

"Vruće je ali izdržavam nekako. Hladim se knjigom, malo učim, malo se hladim", kaže jedna studentkinja.

"Knez Mihailova ne sme da bude prljava. Bez obzira da li si radio ili ne, moras da stojiš. Mora da se radi. Česma je spas, napravim krug i opet dolazim ovde i rashladim se malo", navodi radnik Gradske čistoće.

"Ne mogu da verujem, ja sam iz Španije, da li je uvek ovako vruće", pita se jedan turista.

Građani su poranili na beogradsko more – Adu Ciganliju - u potrazi za osveženjem. Iako zvanično, sezona kupanja još nije počela, mnogi nisu mogli da odole.

U Nišu je kažu još vrelije. Termometri u nekim delovima tog grada danas su zabeležili 41 stepen:

"Ja dobro podnoisim, ali ne javljau pravu temperaturu."

"Oni koji moraju da rade, moraju. Spas tražimo u hladu, možda nekom hladnom piću."

Novosađani su rešenje za visoke temperature potražili na Štrandu. A kako se ispostavilo, opravdanu tremu, pred početak današnje utakmice, lečili su kupanjem i osvežavajućim napicima.

A o svim dešavanjima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi možete se informisati na našem specijalu posvećenom tom događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: