"Britiš ervejz" ponovo u štrajku

Članovi posade britanske aviokompanije "Britiš ervejz" ponovo su stupili u petodnevni štrajk zbog spora sa upravom koji je ovu firmu koštao 176 miliona dolara.

Izvor: B92

Subota, 05.06.2010.

13:38

Default images

Obustave rada su započele posle odluke "Britiš ervejza" da članovima posade smanji plate kao i da smanji broj osoblja na letovima, javile su agencije.

Direktor britanske aviokompanije i predstavnici sindikata "Junajt", koji zastupa članove posade, krive jedni druge za prekid komunikacije.

U proteklih šest meseci razgovori nisu urodili plodom i "Britiš ervejz" je zbog štrajkova do sada 17 puta morao da otkazuje letove.

Najnovija obustava rada usledila je manje od sedam dana pred početak Svetskog šampionata u fudbalu u Južnoafričkoj Republici i posle petodnevnog štrajka koji je obustavljen 3. juna.

"Britiš ervejz" je danas obećao da nijedan od letova ka Južnoj Africi neće biti otkazan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: