Susret Tadića i Silajdžića

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić razgovarali su nakon formalnog dela 21. sesije Igmanske inicijative.

Izvor: B92

Subota, 29.05.2010.

18:51

Default images

Iako protokolom nije bilo predviđeno, do 15-minutnog susreta Tadića i Silajdžića je došlo u holu sarajevskog hotela Holidej in.

Silajdžić je trebalo u ponedeljak da dođe u Beograd, ali je njegova poseta odložena zbog, kako je tada saopšteno iz njegovog kabineta, kvara na avionu Lufthanze kojim je iz Njujorka trebalo da doputuje do Minhena, a potom i do Beograda.

Kao novi datum Silajdžićevog dolaska u Beograd bio je predložen 27. maj, ali poseta ni tada nije realizovana jer mu nije bilo odobreno da u beogradskom zatvoru poseti Iliju Jurišića, koji je nepravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog komandovanja u napadu na "tuzlansku kolonu" 1992. godine.

Tadić je potom rekao da je Silajdžić dobrodošao u Beograd, a Silajdžić je u intervjuu BBC-ju juče saopštio da su se stekli uslovi za posetu Beogradu, ali da ne zna kada će to biti.

U Sarajevu je danas održana 21. sesija Igmanske inicijative kojoj su, pored Tadića i Silajdžića, prisustvovali hrvatski i crnogorski predsednik, Ivo Josipović i Filip Vujanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: