Ponedeljak, 17.05.2010.

19:41

NIS uskoro postaje otvoreno AD

Na sednici Upravnog odbora NIS-a usvojen je nacrt odluke o transformaciji te kompanije u otvoreno akcionarsko društvo.

Izvor: Tanjug

Default images

Takođe je usvojen finansijski izveštaj za 2009. godinu, kao i niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje kompanije, koji bi trebalo da budu usvojeni 21. juna na sednici Skupštine akcionara.

Transformacija NIS-a iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko drušvo za tu kompaniju znači izlazak na Beogradsku berzu, čije bi akcije sa sadašnjih 4,8 evra mogle da dostignu desetostruko veću vrednost.

Sama berza imala bi rast prometa, jer se radi o najkvalitetnijim, "blu čip", akcijama za koje su zainteresovani veliki investitori i iz inostranstva.

Kako je navedeno u saopštenju sa sednice NIS-a, Upravni odbor je usvojio nove redakcije Osnivačkog akta NIS a.d., nacrt Statuta kompanije, Poslovnika o radu Skupštine akcionara i Poslovnika o radu Nadzornog odbora.

Upravni odbor je pored toga doneo i Poslovnik o radu Upravnog odbora.

Sva dokumenta biće dostavljena na razmatranje i usvajanje Opšte skupštine akcionara 21. juna 2010. godine

Upravni odbor je odobrio finansijski izveštaj NIS za 2009. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaj i izveštaj nezavisnog revizora kompanije "Prajs Voter Haus Kupers" o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja kompanije i Konsolidovanog finansijskog izveštaja za 2009. god.

Definitivno razmatranje i odobravanje izveštaja biće izvršeno na Skupštini akcionara 21. juna 2010. godine

Upravni odbor je razmatrao Izveštaj o radu Nadzornog odbora društva.

Za revizora finansijskih izveštaja NIS a.d. Novi Sad za 2010. godinu Upravni odbor je predložio kompaniju "Prajs Voter Haus Kupers", koja je pobedila na raspisanom tenderu, dostavivši najpovoljniju i najbolju ponudu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: