Grad oštetio useve u Kuršumliji

Tokom nevremena praćenog gradom koje je zahvatilo Kuršumliju i okolinu, naneta je velika šteta usevima i voćnjacima i oštećeno više seoskih puteva.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2010.

21:23

Default images

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević rekao je da još nije procenjena šteta koju je nevreme praćeno gradom veličine oraha nanelo voćnjacima i usevima, ali se strahuje da je velika.

"Zbog blizine Kopnene zone bezbednosti na većem delu teritorije ove opštine ne deluje protivgradna zaštita, pa grad nije mogao ni da bude sprečen. Osim što su seljaci pretrpeli veliku štetu, u samom gradu je oštećeno nekoliko kuća i automobila", dodao je Milošević.

On je kazao da je nevreme oštetilo desetak seoskih puteva prema planinskim selima, a kraćeg zastoja bilo je i na putu za Prokuplje.

Pre no što je počelo nevreme grom je udario u gromobran na zgradi u kojoj su smeštene opština Kuršumlija i policijska stanica i izazvao paniku, a zaposleni su napustili svoja radna mesta. Udar groma nije pričinio štetu na toj zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: