Vođa torijevaca pogođen jajetom

Lider britanske opozicione Konzervativne stranke Dejvid Kameron pogođen je jajetom tokom kampanje na jugozapadu Engleske.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

19:30

Default images

Vođu torijevaca, jaje je pogodilo u leđa, dok je napuštao koledž Kornval u gradu Soltašu u okrugu Ingliš. "Prvo u kampanji", prokomentarisao je smireno Kameron napuštajući mesto incidenta. Kamera je snimila mladića u sivoj dukserici sa kapuljačom kako baca jaje na Kamerona.

Policija je 16-godišnjeg mladića zadržala da bi ga urbzo zatim pustila, utvrdivši, kako je rekao jedan Kameronov saradnik, da kod sebe nema više "municije", izvestio je "Skaj njuz".

Kamerona je tokom kampanje takođe pratio reporter jednog lista u kostimu pileta (chicken - na engleskom znači pile, ali i kukakvica).

List "Dejli miror", koji ima podršku laburista, tvrdi da se Kameron plaši da odgovara na teška pitanja, preneo je AP.

Kameron je, nakon današnjeg incidenta, to iskoristio da se našali.

"Sada znam šta je starije - kokoška, a ne jaje", rekao je vođa torijevaca.

Opšti izbori u Velikoj Britaniji, zakazani za 6. maj, među najneizvesnijim su u skorijoj istoriji, budući da se održavaju u situaciji recesije, oslabljene privrede i politički uzdrmane pozicije Laburističke stranke, koja je već 13 godina na vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: