Narodna partija u Uniji regiona?

Član Predsedništva G17 plus Snežana Samardžić Marković je izjavila da se pregovara o ulasku Maje Gojković i njene Narodne partije u Uniju regiona.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 21.04.2010.

00:49

Default images

"Draganu Markoviću Palmi, lideru Jedinstvene Srbije, otvorena su vrata, ali njegov dolazak ne zavisi samo od njega, već razumljivo i od njegovih koalicionih partnera", rekla je u intervjuu za "Blic" funkcioner G17 i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković.

"Njih građani uvažavaju i vi tu ne možete da zatvorite oči. Deo građana Srbije ih očiglendo prepoznaje kao nekog ko ima relevantne stavove", rekla je ona i upitala "da li je nekad bilo zamislivo da će DS i SPS potpisali Deklaraciju o pomirenju nakon svega“.

Samardžić - Markovićeva je ocenila da je našoj zemlji potrebna raznovrsnost, "ali ne duboke podele koje nam u istoriji nisu ništa dobro donele".

Najavljujući da će u maju biti održana osnivačka skupština Unije regiona, ona je rekla da su u toku pregovori sa brojnim partijama, ali da neće otkrivati detalje "do trenutka dok ne budemo lansirali Uniju".

U svakom slučaju, to će biti oni koji imaju politički slične ideje i interese. "To znači da im je cilj da Srbija bude demokratizovana i da se prihodi ravnomernije raspoređuju, bez želje da Beograd bude na bilo koji način oštećen ili privilegovan", navela je ona.

"Naš plan je da napravimo uniju koja ima dovoljno privlačnu ideju da je građani prepoznauju. Ona sada nije predizborna koalicija, a nije ni partija, već unija stranaka, udruženja i pojedinaca, a DS je uvek naš partner, jer ima slične vrednosti kao i mi, a po njima ljudi treba da se ujedinjuju", zaključila je Samardžić - Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: