Zajednički kandidat G17 i NP

G17 plus i Narodna partija Maje Gojković su potpisale sporazum o zajedničkom kandidatu na ponovljenim izborima za poslanika u Skupštini Vojvodine.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:57

Default images

Sporazumom je predviđeno da zajednička kandidatkinja Mirjana Milivojev iz Čuruga, u slučaju pobede na izborima, bude deo poslaničkog kluba G17 plus u Skupštini Vojvodine. Na pitanje da li sporazum znači da partija Maje Gojković ulazi u uniju stranaka, Mlađan Dinkić je rekao da je to tek početak saradnje, a da će o daljim potezima odlučivati organi dve stranke.

"Kao što sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića zajednički nastupamo na lokalnim izborima u Aranđelovcu, tako i u Vojvodini želimo da podržimo one koji su najsposobniji da rešavaju probleme građana", kazao je Dinkić.

Predsednica Narodne partije Maja Gojković je izjavila da je potpisivanje sporazuma sa G17 plus najbolji način za predstavljanje Mirjane Milivojev kao kandidatkinje za poslanicu u parlamentu Vojvodine.

Izbori u opštini Žabalj biće održani 9. maja. U Skupštini Vojvodine trenutno je 119 poslanika, jer je preminuo Branislav Popov iz Žablja, iz poslaničke grupe DSS-NS.

Popov je izabran po većinskom izbornom sistemu, odnosno direktno.

Poslanici u pokrajinskom parlamentu, njih 120, biraju se po mešovitom sistemu: 60 po proporcinalnom, glasanjem za liste stranaka, i 60 po većinskom sistemu - glasanjem za pojedince.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: