Finale konkursa "Budi Vip student"

Vip je na Divčibarama održao finalni krug selekcije studenata, u okviru projekta stipendiranja „Budi Vip student”. Za mesto među 20 nadmetalo se 40 finalista.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

15:11

Default images

Ove godine među finalistima su bili najbrojniji studenti Fakulteta organizacionih nauka i Elektrotehničkog fakuleta iz Beograda i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, sa smerova za telekomunikacije i informacione sisteme i tehnologije. Zbirna prosečna ocena finalista tokom studija je 9, što svedoči o kvalitetu ovogodišnjih kandidata.

Učesnici finala uspešno su prošli prethodne dve faze konkursa. U prvom krugu, stručni žiri je selektovao kandidate na osnovu analize poslatog CV-ja (godina studija, prosečna ocena tokom studija, broj preostalih ispita, stipendije koje kandidat već poseduje, vannastavne aktivnosti i dosadašnje nagrade), ocene eseja na temu "Jedan radni dan na čelu mobilnog operatera“ i impresija o odgovorima na postavljena pitanja.

U drugi krug prošlo je 60 kandidata koji su na individualnim intervjuima imali priliku da pokažu zbog čega svoju budućnost vide baš u telekomunikacijama, koliko su ambiciozni i energični i koliki potencijal i želju za daljim učenjem i napredovanjem poseduju.

Tokom boravka na Divčibarama, finalisti su se trudili da uspešno savladaju poslednje zadatke koji su ih delili od titule Vip studenata. Imali su priliku da dokažu svoje znanje, snalažljivost i uspešnost u rešavanju postavljenih zadataka u kreativnim radionicama i kroz interaktivne igre, a posebno znanje i kreativnost pokazali su u pripremi studije slučaja, tokom koje su imali zadatak da osmisle promociju Vipa kao lidera na tržištu "pametnih“ telefona u Srbiji.

Članovi stručnog žirija: Darko Parun, član Upravnog odbora Vipa zadužen za tehniku, Nebojša Bojović, redovni profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i Galjina Ognjanov, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, pratili su i ocenjivali timski rad, kreativnost, energičnost i na kraju samu prezentaciju rešenja studija slučaja.

Odluka o Vip stipendistima treće generacije biće 19. aprila. Najboljih 20 studenata biće nagrađeno školarinom za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, plaćenom dvomesečnom praksom u kompaniji Vip mobile uz mentorstvo senior menadžera Vipa, posetom centrali Telekom Austrije grupe u Beču i Vip mobilnim telefonima i SIM karticama.

Vip mobile je u projekat stipendiranja treće generacije Vip studenata uložio 120.000 evra.

Značajnu podršku projektu „Budi Vip student” pružili su Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, univerziteti i fakulteti čiji su studenti imali pravo učešća na konkursu, kao i brojne studentske organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: