DSS protiv skupa u Sloveniji

DSS ocenjuje da bi pristanak Srbije da bez imena učestvuje na konferenciji na Brdu kod Kranja predstavljao svojevrsno priznanje nezavisnog Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

13:59

Default images

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković rekao je da će Srbija politikom 'Evropa nema alternativu' priznati nezavisnost Kosova i da je učešćem na skupu 20. marta na Brdu kod Kranja podlegla pritiscima zemalja Evropske unije da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom.

"Došli smo u bezizlaznu situaciju politikom 'Evropa nema alternativu', jer treba da idemo na međunarodnu konferenciju bez imena, umesto da branimo državotvornu politiku i jasno i glasno kažemo da Kosovo nije sused Srbije nego njen sastavni deo", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima skup na Brdu kod Kranja biće uvod u konferenciju koja bi u junu na nivou ministara EU trebalo da bude održana u Sarajevu, gde bi, kako je ocenio, Srbija već trebalo da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom.

Petković je naglasio da uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa Kosovom "znači priznanje kosovske nezavisnosti, iako to ne mora javno da se kaže" i naglasio da je politika 'Evropa nema alternativu' dovela Srbiju do potpune propasti po pitanju očuvanja Kosova.

"Pozivamo vlast da se vrati državotvornoj politici, onoj koja je vođena kada je DSS bila na vlasti, jer samo tako možemo sačuvati celovitu Srbiju i na međunarodne konferencije izlaziti dostojanstveno, sa jasnim uverenjem punog integriteta države Srbije", poručio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: