Čestitke srpskih političara

Srpski ministri su čestitali ustoličenje novom patrijarhu Irineju.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

13:12

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitao je patrijarhu Irineju izbor za poglavara Srpske pravoslavne crkve. "Vaša svetosti, povodom Vašeg izbora za patrijarha Srpske pravoslavne crkve, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, upućujem Vam najsrdačnije čestitke.

Ubeđen sam da ćete Vašom mudrošću i delima učiniti da se dosadašnja vrlo uspešna saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa SPC nastavi i razvija na obostrano zadovoljstvo.

Želim Vam da u Vašem blagoslovenom služenju SPC doprinesete jačanju duhovnog i moralnog ugleda pravoslavlja i naše zemlje, na dobrobit svih njenih građana", naveo je Šutanovac.

Predsednik G17 plus i potpredsednik Vlade Srbije takođe je čestitao patrijarhu Irineju izbor za poglavara Srpske pravoslavne crkve.

"Čestitam Vam na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve, uz iskrenu želju da dugo budete na tronu svetog Save i uveren da ćete svojom mudrošću i blagošću srca svih vernika ispuniti ljubavlju, milosrđem i praštanjem prema drugima", navodi se u Dinkićevoj čestitki.

I gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je čestitke.

"Vaša svetosti, najiskrenije Vam čestitam na izboru za novog poglavara Srpske pravoslavne crkve, sa dubokim ubeđenjem da ćete istrajati u nameri da se sačuva duhovni i moralni ugled pravoslavlja u Srbiji.

Verujem da ćete se uspešno suočiti sa svim izazovima sadašnjice kao i da ćemo sarađivati na dobrobit svih građana”, naveo je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: