Meksiko: Sukob u zatvoru, 23 mrtva

U sukobima suparničkih grupa u jednom zatvoru u meksičkoj državi Durango poginule su 23 osobe, saopšteno je iz meksičkog pravosuđa.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

20:41

Default images

"Potvrđeno nam je da su poginule 23 osobe. Sukob je izbio rano jutros, a angažovani su i vojska, federalna policija, kao i pripadnici lokalnih snaga bezbednosti. Situacija je bila pod kontrolom za manje od sata", izjavio je portparol lokalnog tužilaštva. Prema informacijama meksičkih medija, poginuli uglavnom pripadaju bandi koja je specijalizovana za otmice.

Policija za sada ne zna uzroke zbog kojih su izbili sukobi u zatvoru u kojem kaznu služi 1.800 zatvorenika.

U sukobu zatvorenika u tom istom zatvoru u avgustu 2009. poginulo je 20 osoba, dok ih je 25 povređeno. Pravosudni organi taj zatvor nazivaju "tempiranom bombom" zbog čestih sukoba suparničkih bandi u toj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: