Postignut dogovor Vlade i EPS-a

Sindikat EPS-a i predstavnici Vlade postigli saglasnost o sindikalnim zahtevima. Dogovoreno je da neće biti štrajka zaposlenih u EPS-u.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

11:11

Default images

Sindikat EPS-a, predstavnici Vlade Srbije i poslovodstva tog javnog preduzeća saopštili su da su postigli "obostrano prihvatljiv dogovor" i da neće biti najavljenog štrajka tog javnog preduzeća. U saopštenju se navodi da su predstavnici Vlade zahteve Sindikata EPS-a "u najvećoj meri ocenili kao opravdane", kad se uzmu u obzir veoma dobri poslovni rezultati u prošloj godini.

Dodaje se da su pregovarači prilikom postizanja dogovora "imali u vidu opšte makrekonomske prilike" i uslove u kojima rade zaposleni u tom javnom preduzeću, ali se ne navode detalji tog sporazuma.

Učesnici pregovora nakon završetka danasnjeg sastanka u Ministarstvu energetike Srbije nisu želeli da daju izjave medijima, niti da navedu koji od zahteva Sindikata su prihvaćeni.

Pregovori Sindikata EPS-a i predstavnika Vlade Srbije počeli su u utorak, 5. januara, a zahtevi 30 000 radnika bili su povećanje zarada za 20 odsto, isplata regresa do 5 000 dinara mesečno za topli obrok i da ne bude otpuštanja u reorganizaciji kompanije.

Sindikat je zahtevao i analizu opravdanosti izdvajanja iz EPS-a delatnosti koje nisu vezane za osnovno poslovanje, razgovore o statusu hotela i odmarališta pravljenih novcem radnika, kao i potpisivanje kolektivnih ugovora na osnovu predloga sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: