Dačić:I dalje hapšenja narko-dilera

Akcija "Morava" u kojoj je širom Srbije uhapšeno na desetine narko-dilera samo je preventivni udar, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 25.12.2009.

17:39

Default images

Dačić je rekao da "postoje pokušaji da policija pronađe sve veze koje vode do organizatora šverca droge u Srbiji".

"Policija je tokom 2009. godine zaplenila 1,2 tone opojnih droga širom Srbije. Ako tome dodamo dve tone kokaina koji su zaplenjeni u međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovala i BIA, onda se bezbednosni sistem Srbije pokazuje kao jedan od ključnih faktora stabilnosti u ovom delu Evrope", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je još u toku akcija protiv gnjilanske grupe, u kojoj je krajem 2008. godine uhapšeno desetak Albanaca iz Preševa i Bujanovca osumnjičenih da su počinili ratne zločine nad Srbima u regionu Gnjilana 1999. godine.

"Protiv uhapšenih članova„gnjilanske grupe vodi se krivični postupak, a ta akcija je još u toku utoliko da imamo neke identifikovane članove ove grupe koji nisu dostupni našim organima jer sa Euleks policijom još nismo ostvarili takvu vrstu saradnje", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je smirivanju tenzija na prostoru Bujanovca i Preševa doprinela i odlična saradnja sa OEBS-om, sa kojim Ministarstvo unutrašnjih poslova ima najbolju saradnju od svih ministarstava u Vladi Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: