Ljajić ostaje pri stavu o ostavci

Rasim Ljajić kaže da ostaje pri odluci da će podneti ostavku u Akcionom timu za hapšenje haških optuženika ukoliko Ratko Mladić ne bude uhapšen do kraja godine.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

15:50

Default images

"Sigurno se neću predomisliti kada je u pitanju najavljena ostavka na mesto koordinatora i člana u Akcionom timu ukoliko se ne dogodi ono što sam predviđao da će se dogoditi", izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

On je dodao da će ostati na mestu predsednika Nacionalnog saveta koji se bavi dokumentacijom i arhivama, kako bi taj posao i u narednom periodu bio obavljan na isti način kao i do sada.

Ljajić je krajem septembra ove godine najavio da će podneti ostavku na mesto koordinatora i člana Akcionog tima ukoliko Mladić ne bude uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu.

Upitan na čemu zasniva uverenje da će Mladić biti uhapšen do 31. decembra, Ljajić je odgovorio: "Ono se zasniva na saznanju o aktivnostima koje se sprovode na hapšenju Mladića, koordinaciji službi i celokupnom radu. Na tome se bazira naš optimizam".

Ljajić danas objašnjava da sebe lično smatra mnogo odgovornijim od tužioca Vladimira Vukčevića koji je imao slična predviđanja.

On takođe smatra da Vukčević treba da ostane u Akcionom timu i da ne treba da snosi posledice, kako je rekao, njegovih loših procena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: