EIB zadovoljna obnovom bolnica

Evropska investiciona banka pozitivno je ocenila izveštaj Ministarstva zdravlja o rekonstrukciji 20 bolnica i Instituta "Torlak"u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

16:28

Default images

U te projekte Evropska investiciona banka je uložila 50 miliona evra, a Srbija još 20 miliona. Predstavnik te institucije Džon Dejvis je rekao da je ugovor o rekonstrukciji bolnica nalagao primenu evropskih pravila pri raspodeli novca, javnih nabavki i izveštavanja o toku projekta.

Pozitivna ocena tih projekata garancija je za novu podršku Evropske investicione banke Srbiji.

"Što se tiče izveštavanja, imamo redovno izveštavanje o svim aspektima projekata, oba projekta. Zapravo upravo smo primili završni izveštaj o projektu hitne pomoći. To je veoma iscrpan dokument, kojim smo izuzetno zadovoljni", rekao je Džon Dejvis iz Evropske investicione banke.

“Dobar rezultat veoma komplikovanog, složenog projekta bio je najbolja garancija za naše konkurisanje za novu podršku, koja je posle toga usledila. Ta nova podrška je završetak kliničkih centara u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i mi ćemo završiti započeto do 2012. godine”, naveo je ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: