Trinaest letova otkazano zbog magle

Tokom dana i večeri, zbog magle na aerodromu Nikola Tesla otkazano je 13 letova, šest odlazaka i sedam dolazaka.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 22.11.2009.

20:05

Default images

Otakazani su letovi aviona koji nisu opremljeni za sletajne i poletanje u uslovima smanjene vidljivosti koja je večeras oko 18 časova bila oko 100 metara. Kako je objašnjeno za B92, aerodrom “Nikola Tesla“ nije zatvoren zbog magle i već tri dana koristi opremu takozvane 3B kategorije, ali aviokompanije same odlučuju da li će letove otkazati. Pojedini avioni umesto u Beogradu, sleću u Nišu.

Tako je bilo i u slučaju aviona kojim je u Srbiju doputovao Jelko Kacin. Kako je novinarima rečeno, avion u kojem se nalazio, nije mogao zbog guste magle da sleti na beogradski aerodrom, pa je preusmeren na aerodrom u Nišu.

JAT je otkazao odlazak za Podgoricu i Sarajevo a Olimpik erlajns za Atinu. Jutros je otkazan let Lufthanse za Minhen, jer avion te kompanije sinoć, zbog magle, nije sleteo u Beograd.

Tokom dana otkazani su dolasci i odlasci za Beč - Jatov i Istambul Turkiš erlajnsa.

Jatovi letovi iz Londona i Ljubljane, preko Niša, čije je sletanje na beogradski aerodrom bilo planirano za 17.15, odnosno 17.25 je otkazano.
Takođe, otkazano je sletanje aviona iz Atine, Podgorice i Minhena.

Aerodrom "Nikola Tesla" je sve vreme bio otvoren, jer ima kategoriju tri, što znači da avioni ne mogu da sleću samo ukoliko je vidljivost ispod 75 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: