Četvrtak, 05.11.2009.

16:59

Ambasador Ukrajine u Skupštini

Ambasador Ukrajine Viktor Nedopas posetio je Skupštinu Srbije i sa predsednicom Slavicom Đukić-Dejanović razgovarao o parlamentarnoj saradnji dve države

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju se navodi da su se Đukić-Dejanović i Nedopas saglasili u oceni da je dalje jačanje saradnje dva parlamenta od izuzetne važnosti u cilju aktivnog angažmana Srbije i Ukrajine na putu ka evropskim integracijama.

Tokom razgovora, kako je navedeno, istaknuto je da je parlamentarna diplomatija sve aktuelniji oblik dijaloga u međunarodnoj politici, kao i da je to osnov za buduću saradnju dve zemlje na svim nivoima.

Ambasador je istakao da je saradnja grupa prijateljstava Ukrajine i Srbije, kao i parlamentarnih odbora, dobar način da se razmene iskustva koja su potrebna u procesu sprovođenja reformi, a sve u zajedničkom cilju što brže integracije u EU.

Slavica Đukić-Đeanović je uverena da će se parlamentarna saradnja i u budućnosti nastaviti, kao i da je potrebno da se podigne na još viši nivo.

Predsednica parlamenta saglasila se sa ukrajinskim ambasadorom u oceni da je zakonodavna aktivnost, odnosno usaglašavanje nacionalnog zakonodavstva sa evropskim, jedan od zajedničkih ciljeva i da postoji obostrana želja za saradnjom između dva parlamenta, navedeno je u saopštenju Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: