Osnat Lubrani novi šef UNDP-a

Osnat Lubrani preuzela je funkciju koordinatora agencija UN na Kosovu i stalnog predstavnika UNDP na Kosovu, saopšteno je iz UNDP-a u Prištini.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

11:45

Default images

Ona je zamenila dosadašnjeg šefa te organizacije Froda Mauringa. Pre imenovanja na tu funkciju Lubranijeva je bila direktorka Fonda UN za žene u kancelariji u Briselu, zadužena za politiku, angažovanje osoblja i odnose sa medijima, saradnju sa institucijama Evropske unije i zemljama članicama EU.

Od 2001. godine sedam godina je radila kao regionalna direktorka UNIFEM-a za centralnu i istočnu Evropu, nadgledajući programe za unapređenje i jačanje prava žena u zemljama tranzicije i nakon sukoba.

Lubranijeva je radila i u Skoplju u vreme krize u Makedoniji. Bila je konsultant u Ruandi i Demokratskoj Republici Kongo u oblasti ljudskih prava i sloboda.

Osnat Lubrani je rođena u Jerusalimu i ima dvojno, američko i izraelsko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: