Ministar: Ostavka ništa ne rešava

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević odbacio je danas zahtev pojedinih političkih stranaka da podnese ostavku.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.10.2009.

13:22

Default images

"Ministar zdravlja u Srbiji bi mogao svakog meseca da podnese ostavku. Svakog meseca postoji neki razlog, prihvatanje nekog tereta na sopstvena pleća od nekog drugog", rekao je Milosavljević novinarima u Urgentnom centru u Beogradu i naveo da "u tom slučaju nikada ne bi bilo ministra zdravlja" u Srbiji.

Milosavljević je rekao da je "mnogo teže uhvatiti se u koštac sa problemima i rešavati ih".
Na konstataciju novinara da neke političke stranke traže njegovu ostavku i zbog hapšenja bivših rukovodilaca u beogradskom zdravstvu, ali i zbog generalnog stanja u zdravstvenom sistemu Srbije, Milosavljević je naveo da mu je noćas, kada je izbio požar u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu, zbrinjavanje pacijenata bilo važnije od politike.

"Meni je noćas i jutros bilo važnije da se zbrine 300 pacijenata i da svako bude zbrinut kako zahteva njegovo zdravstveno stanje, nego da se noćas i danas bavim politikom", naveo je on.

"Svako bira ono što radi, a odgovornost ima svoje ime i prezime", poručio je Milosavljević.

Demohrišćanska stranka Srbije zatražila je od ministra zdravlja Srbije da podnese ostavku.

"Posle požara u bolnici 'Dragisa Mišović' i hapšenja direktora više znacajnih zdravstvenih ustanova DHSS smatra da ministar zdravlja treba da podnese ostavku", navedeno je u saopštenju te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: