Dodik gost proslave

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić kaže da bi bilo neprirodno da premijer RS ne bude pozvan da prisustvuje svečanosti povodom proslave oslobođenja Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2009.

00:13

Default images

"Premijer RS Milorad Dodik će biti gost na svečanoj akademiji u Centru 'Sava' koja se priređuje povodom 65. godišnjice oslobođenja Beograda. Bilo bi neprirodno da ne bude pozvan", kazao je Jeremić za "Politiku".

Jeremić je rekao da je "naš narod izvojevao pobedu nad fašizmom uz velike žrtve, ne samo ovde u Beogradu već na prostoru cele Jugoslavije, a pogotovo u Bosni", i dodao da je "zato normalno da tu budu i predstavnici Srba iz Bosne".,

Na pitanje o mogućoj povezanosti takve odluke i podrške Beograda politici koju vodi Dodik, koja je u suprotnosti sa namerama SAD i Eu o promena Ustava BiH, Jeremić je kazao da je "stav Srbije o BiH jasan" i da "nema potrebe da se ponavlja".

"Naša politika je jasna, ona se ne menja, to je podrška demokratski izabranom rukovodstvu RS u naporima da se pronadju rešenja prihvatljiva za sve strane u BiH, koja će ubrzati proces evrointegracije te zemlje”, rekao je on,

"Dolazak premijera Dodika na svečanost u Centru 'Sava' ima isključivo veze sa odavanjem počasti žrtvama fašizma", naglasio je Jeremić,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: