DSS: Politički motivisano hapšenje

Portparol DSS-a Andreja Mladenović ocenio je da je hapšenje bivše direktorke JKP "Gradske pijace" i funkcionerke DSS-a Gordane Matijašević politički motivisano.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 16.10.2009.

15:40

Default images

Mladenović smatra da to što je hapšenje izvršeno u vreme predizborne kampanje u opštini Voždovac otkriva političke motive. On je osudio "takav način vođenja predizborne kampanje vladajućih stranaka i napada na opoziciju" i naveo da je Matijaševićeva bila najbolji direktor javnih preduzeća, što, kako je rekao, svedoče rezultati i nagrade koje je dobila.

"Njeno hapšenje godinu dana posle silaska sa funkcije direktora 'Gradskih pijaca' i mesec dana pre izbora na Voždovcu govori da je ono politički motivisano, posebno imajući u vidu i prethodne afere koje su bile usmerene protiv čelnih ljudi DSS-a", kazao je Mladenović.

On je rekao da ta stranka neće ulaziti u rad policije, tužilaštva i sudstva, ali i ocenio da se "nadležni organi stavljaju u službu politike i političkog progona prema opoziciji".

Kritikujući rad pojedinih javnih gradskih preduzeća, Mladenović je kazao da je planirano povećanje ulaganja Javnog komunalnog preduzeća "Infostan" sa 85 miliona dinara na 410 "neopravdano".

On je naveo da je prema planu predviđeno da se iz sopstvenih sredstava za ulaganja u infrastrukturu tog preduzeća izdvoji 205 miliona dinara, potom 85 miliona iz kredita poslovnih banaka i 120 miliona od dobavljača.

"Jasno je da 'Infostan' ta sredstva ne može da zaradi, jer njegova zarada za uslugu koju pruža javnim preduzećima dovoljno je za plate i osnovno investiciono održavanje i zato je neverovatno da u uslovima ekonomske krize, kada je Grad rebalansom budžeta u deficitu preko 12 milijardi dinara, rukovodstvo preduzeća pravi takav plan", kazao je Mladenović.

On je za poskupljenje usluga "Parking servisa", takođe rekao da je neosnovano, navodeći da usluga nije poboljšana, a nisu otvorene ni nove garaže.

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu i usluga Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" pogoršana je, a građani nisu dobili ni objašnjenje zašto je smanjen broj vozila GSP-a na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: