Nedelja, 27.09.2009.

14:13

Mobilni mamograf za Niš

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađoređević predali su predstavnicima niškog Kliničkog centra mobilni digitalni mamograf vredan oko 700.000 evra.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je drugi mobilni mamograf u Srbiji kojim će niški Klinički centar raditi na ranom otkrivanju raka dojke među žiteljkama jugoistoka Srbije. Mobilni digitalni mamograf dobijen je iz donacije zahvaljujući sardanji Fonda princeze Katarine sa Lajflajn humanitarnom organizacijom iz Njujorka i Fondacije Stavros S. Niarhos.

Mamograf je najpre predat Ministarstvu zdravlja juna ove godine, a nadležno ministarstvo je odlučilo da ga dodeli Kliničkom centru u Nišu u okviru nacionalne strategije za smanjenje broja obolelih žena od raka dojke.

Princ Aleksandar je izrazio zadovoljstvo zbog pomoći ustanovi od vitalnog značaja kakva je Klinički centar u Nišu, dok je princeza Katarina podsetila da je rak dojke opasna bolest, koja se može uspešno lečiti, zbog čega je neophodan zajednički napor svih - od države, preko Ministarstva zdravlja, nevladinih organizacija, uspešnih kompanija i medija, da bi se podigla svest o ovoj bolesti.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, niškog Kliničkog centra i predstavnici grada Niša.

Kako je sopšteno iz Kancelarije Belog dvora, bračni par Karađorđević posetio je i Paraćin i isporučio mamograf i tamošnjoj bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: