Medvedev: Iranu odbrambeno oružje

Rusija će Iran snabdevati jedino odbrambenim oružjem, sankcije toj zemlji su preuranjene, rekao ruski predsednik Dmitrij Medvedev za američku televiziju CNN.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

00:56

Default images

"Naši odnosi sa Iranom zaista imaju vojnu komponentu i verujemo da bi to trebalo u potpunosti da odgovara međunarodnim obavezama i sa tačke Irana i sa tačke Rusije. Mi nikada nismo i nećemo snabdeti Iran bilo čim što je van važećeg međunarodnog zakona", izjavio je Medvedev.

Osim toga, isporuke odbrambenog oružja ne mogu da povećaju tenzije, već naprotiv da ih smanje, istakao je Medvedev u intervjuu za CNN.

Povodom sankcija Iranu koje zapadne zemlje žele da pooštre, Medvedev je rekao da bi to bilo preuranjeno i da bi, ukoliko se želi da Iran postupa ispravno, pre trebalo ohrabriti tu zemlju, a ne kažnjavati je.

Prihvatajući da su sankcije ponekad neophodne, Medvedev je ocenio da po pravilu sankcije ne daju nikakve rezultate i da bi pre sankcija trebalo upotrebiti sve što je sada na raspolaganju.

Ruski predsednik je rekao da su izgledi da Rusija i SAD do kraja godine okončaju pregovore o smanjenju strateškog ofanzivnog oružja veoma veliki.

Ukoliko se to ostvari, to će biti izuzetno korisno za Rusiju, ali i za ceo svet, zaključio je ruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: