Madrid: 20 uhapšenih zbog nereda

Policija je privela 20 mladih, od kojih je sedam maloletno, zbog sukoba s policijom u Madridu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

01:42

Default images

Tokom sukoba povređeno je deset policajaca, od kojih dva teško, navodi se u saopštenju. Sukob se dogodio u noći između subote i nedelje u bogatom predgrađu Madrida Pozuele de Alakron.

Sve je počelo u dva posle ponoći posle telefonskog poziva za pomoć jednog mladića koji je pogođen flašom u glavu u blizini mesta gde se održavala godišnja proslava grada, saopštilo je Ministarstvo.

Dok su mu policajci pružali pomoć, mladi ljudi su ih gađali kamenjem i flašama, a zatim pljačkali sve usput, navedeno je u saopštenju.

Jedan policijski automobil je spaljen, a autobuska stanica i drugi automobili oštećeni. Video-snimci objavljeni na Jutjubu prikazuju mlade kako vređaju policiju ili kako stoje pored zapaljenih kanti za đubre.

Pred zoru je mala grupa mladih, verovatno pijanih, pokušala da uđe u zgradu policije preskačući zid oko zgrade, ali su brzo savladani, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: