Nastavak štrajka u "Petrohemiji"

Radnici "Petrohemije" najavljuju nastavak štrajka sve dok Vlada Srbije ne donese odluku o pokretanju proizvodnje i dok ne smeni sadašnje rukovodstvo kompanije.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

18:29

Default images

Štrajkački odbor "Petrohemije" poslao je pismo ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću u kome se navodi da će štrajk u tom preduzeću biti nastavljen, dok se ne ispune obećanja koja je Dinkić ranije dao: da će 17. avgusta biti razrešen dužnosti menadžerski tim "Petrohemije" i imenovan novi generalni direktor i da će biti pokrenuta proizvodnja u tom preduzeću.

U pismu dostavljenom Tanjugu, podseća se šta je sve Dinkić javno saopštio zaposlenima "Petrohemije" i građanima Srbije u vezi sa paketom mera za početak proizvodnje i postavlja se pitanje zašto Vlada Srbije nije ispunila dato obećanje, odnosno smenila one za koje je javno rečeno da su loše radili.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja izjavio je 13. avgusta, posle sastanka s predstavnicima radnika HIP "Petrohemija", da je pronađeno rešenje kojim će proizvodnja u tom preduzeću biti pokrenuta polovinom septembra i najavio da će Vlada Srbije 17. avgusta imenovati novog direktora.

Samostalni sindikat je, posle razgovora s ministrom, doneo odluku o prekidu višednevnog štrajka u prostorijama preduzeća u Pančevu.

Ministarstvo ekonomije će, kako je istakao Dinkić, ove sedmice na sednici Vlade izneti predlog mera kojima bi u "Petrohemiji" bila pokrenuta proizvodnja do polovine septembra i to tako što će vlada izdvojiti 10 miliona evra za tu namenu, a do 31. avgusta biće napravljena i nova sistematizacija radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: