Priznali smrt lidera

Tamilski tigrovi saopštili su prvi put da je njihov lider Velupilaj Prabhakaran poginuo tokom pošlonedeljnih borbi sa vladinim snagama Šri Lanke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

01:51

Default images

U saoštenju koje je potpisao šef Oslobodilačkih tigrova tamilskog Elama za međunarodne odnose Selvaras Patmanatan potvrđuje se da je njihov "jedinstveni vođa, Prabhakaran dostigao sveto mučeništvo", preneo je britanski Bi-Bi-Si.

LTTE je naveo da je on ubijen "u borbi protiv vojnog tlačenja vlade Šri Lanke" prošle nedelje i najavio da od sutra počinje jednonedeljna žalost zbog smrti njihovog lidera.

BBC podseća da je Patmanatan prošle nedelje potvrdio da je Prabhakaran poginuo 17. maja, ali da nije ništa rekao o okolnosti njegove smrti.

Agencije su sutradan, 18. maja, prenele da je pronađelo telo lidera Tamilskih tigrova Prabhakarana u ambulantnom vozilu koje su pogodile snage Šri Lanke kada je pokušao da pobegne iz zone sukoba.

BBC podseća da je vojska Šri Lanke prošle nedelje objavila fotografiju sa beživotnim Pabhakaranovim telom posle finalne ofanzive protiv gerile Tamilskih tigrova, ali je LTTE nedelju dana kasnije i potvrdio smrt svog lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: