Nikolić: Ponuda Tadiću i Koštunici

Ponuda za formiranje koncentracione vlade Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici i dalje je otvorena, kaže predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2009.

12:20

Default images

On je u "Kažiprstu" B92 rekao da je koncentraciona vlada potrebna Srbiji zbog svetske ekonomske krize i zato da bi se razlikovala od sadašnje vlade, jer bi imala zajednički odgovor na pitanja koja su godinama nerešena u Srbiji.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić tvrdi da, sem napretka Srbije, nema nijedan drugi motiv zbog čega nudi koncentracionu vladu sada već tradicionalno suprostavljenim liderima Vojislavu Koštunici i Borisu Tadiću.

I pored toga što su i Koštunica i Tadić odbili ovu ponudu, Nikolić kaže da ona i dalje važi.

"Ne nudim njima da vladamo zajedno, niti bi mogli u tih, to bi možda trajalo dva ili tri meseca, da vladamo zajedno. Mogli bismo da prvo zaustavimo ovo što ova vlast trenutno radi", rekao je Nikolić.

"To je apsolutno propadanje Srbije u svakom pogledu, zato što mali političari, koji zauzimaju visoke položaje, procenjuju situaciju, znaju da im više nema mesta u politici i gledaju da nagrabe što mogu“, naveo je Nikolić.

On je objasnio da samo ujedinjena opozicija može da obori vladu i dodao da je čak ponudio i članovima svoje bivše partije Srpske radikalne stranke da se suprotstave vladajućoj koaliciji.

Nikolić tvrdi da je Boris Tadić potpuno promenio svoju ideologiju od predsedničkih izbora, kada mu je bio protivkandidat i da sadašnja Tadićeva ideologija sve više liči na stavove koje je sadašnji lider SNS tada iznosio u kampanji.

Nikolić: Tadić više nije onaj koji kaže - Evropa nema alternativu. On je sada suprotstavljen ideji da mi budemo član EU, a da tiho ili naglas ostanemo bez Kosova i Metohije. Ovo nije onaj Tadić koji je govorio - Nisam optimista, pre će Kosovo biti nezavisno, nego što će da bude u sastavu Srbije.

B92: Da li ste vi imali prilike da razgovarate sa tim Tadićem?

Nikolić: U poslednja tri meseca nisam. Možete pogledati snimak gostovanja Tomislava Nikolića u emisiji "Kažiprst".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: