Tadić: DS motor razvoja Srbije

Demokratska stranka je motor razvoja Srbije i bez nje je ugrožena stabilnost zemlje i njen razvoj, poručio predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.05.2009.

13:46

Default images

On je na proslavi stranačke slave u Užicu istakao da zato DS mora da preuzme odgovornost i rizik za promene i da u tome prednjači. Prema njegovim rečima, misija DS je modernizacija i razvoj socijalno pravednog društva, otvaranje zemlje ka EU, kao i podizanje efikasnosti, razvoj infrastrukture, dovođenje novih tehnologija, borba protiv kriminala i korupcije.

Tadić je takođe dodao da je misija DS i borba za uspostavljanje valjanog sistema vrednosti.

"Samo politika koja veruje u vrednosti prosvećivanja i insistira na prosvećivanju naroda ima pravu funkciju. Politika koja odustane od prosvetiteljstva nema nikakvu funkciju. DS insistira na politici koja ne sme biti izvan života, već u njegovoj funkciji", rekao je lider demokrata. Tadić je svim članovima DS i onima koji imaju nameru da se učlane u tu stranku poručio da im je pogrešan izbor ukoliko misle da će time ostvariti svoju ličnu korist.

"Samo oni koji su spremni za težak rad i nastavak politike koju su ustanovili Grol, Davidović, a pre svega Zoran Đinđić, su dobrodošli. Svako ko ne želi da radi i misli da se stvari ne mogu poboljšati ugrožava našu misiju", poručio je Tadić.

Tadić je sa zamenikom predsednika DS Dušanom Petrovićem, Draganom Šutanovcem, gradonačelnikom Užica Jovanom Markovićem i sveštenicima prelomio slavski kolač.

Proslavi stranačke slave u Užicu prisustvuju i premijer Mirko Cvetković, ministri Saša Dragin, Slobodan Milosavljević, Rasim Ljajić, udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića - Ružica, poslanici i funkcioneri te stranke i mnogobrojni gosti.

Tadić je održao i predavanje studentima na Učiteljskom fakultetu u Užicu, dok je Cvetković obišao Valjaonicu aluminijuma "Impol Seval" i Valjaonicu bakra "Sevojno Ist Point" i priststvovao promociji zajedničkog projekta "Slobodna zona" Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: