SAD: Mali avion izazvao uzbunu

Upad malog aviona u kontrolisani vazdušni prostor iznad Vašingtona izazvao je uzbunu zbog čega su bili evakuisani severni deo parka Bele kuće i delovi Kapitola.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2009.

21:45

Default images

Tajna služba je zbog upada jednomotorne Cesne u strogo kontrolisani vazdušni prostor naložila evakuaciju severnog dela parka ispred Bele kuće, a Senat u Kapitolu je prekinuo rad dok su zaposleni koji rade u delu zgrade gde je Predstavnički dom bili takođe evakuisani, javio je Rojters.

Policija Kapitola je međutim već posle nekoliko minuta objavila "da je sve čisto" i senatori su se vratili u Senat kao i ostali zaposleni.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je saopštio da je bila primenjena odgovarajuća procedura, da je pilot sarađivao i da je sve završeno.

Iz savezne uprave aviotransporta je rečeno da je mali avion kasnije sleteo na jedan od vašingtonskih aerodroma bez incidenata.

Strogo kontrolisani vazdušni prostor iznad Vašingtona proširen je posle terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine.

Od tada je bilo nekoliko incidenata kada su mali avioni nedozvoljeno ušli u taj vazdušni prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: