Plaćanje ginekologa na porođaju

Građanska inicijativa "Majka hrabrost" usprotivila se predlogu u GAK "Narodni front" da se prisustvo izabranog ginekologa porođaju plaća 20.000 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

16:31

Default images

Ta organizacija ocenila je da bi umesto toga trebalo pooštriti kontrolu kvaliteta usluga i disciplinu među zaposlenima u porodilištima.

U saopštenju te organizacije ocenjeno je da zahtev direktora GAK "Narodni front" Dušana Stanojevića da trudnice koje izaberu svog ginekologa za prisustvo porođaju to plate 20.000 dinara predstavlja opasan presedan i svojevrsnu legalizaciju već postojeće korupcije u srpskim porodilištima.

"Trudnice sada ginekologe potplaćuju 500 evra, a uvođenjem ove mere povrh toga morale bi platiti i 'zvanični procenat' bolnici od 20.000 dinara", navodi se.

"Ova mera ne bi sprečila korupciju, već bi je legalizovala, zbog čega joj se Građanska inicijativa 'Majka hrabrost' oštro i odlučno protivi i poziva Ministarstvo zdravlja da jednako odlučno odbaci predlog doktora Stanojevića", piše u saopštenju.

Građanska inicijativa "Majka hrabrost" pozdravila je odluku doktora Dušana Stanojevića da zaposlenima u GAK "Narodni front" "zabrani nezakonito dolaženje da mimo svog radnog vremena porađaju 'svoje pacijentkinje'", ali se protivi predloženom uvođenju "izbora lekara" kao vanstandardne usluge koja bi koštala 20.000 dinara, od čega bi ginekolog dobijao 10.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: