Konstituisana vlast u Prijepolju

Dan pre isteka zakonskog roka konstituisana je lokalna vlast u Prijepolju, a prvi put na čelu jedne opštine u Srbiji je predstavnik Srpske napredne stranke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2009.

00:11

Default images

Lokalna vlast konstituisana je na osnovu rezultata ponovljenih izbora iz novembra prošle godine. Skupština opština Prijepolje izabrala je predsednika opštine i članove Opštinskog veća. Predsednik opštine je Dragoljub Zindović iz SNS-a, a njegov zamenik je Dobro Lazarević iz Demokratske stranke.

Članovi Opštinskog veća biće Mersid Mekić, Osman Ćatić i Mirsad Balija iz Sandžačke demokratske partije, Todor Bogdanović iz SNS-a i Sretko Radulović iz Socijalističke partije Srbije.

Oni su dobili 34 glasa od ukupno 61 odbornika, koliko ih ima u Skupštini opštini Prijepolje. Odbornici opozicije nisu glasali. Na taj način okončano je trodnevno zasedanje Skupštine koje je Prijepolje danima držalo u žiži interesovanja političke javnosti.

Ova opština je, naime, prva u Srbiji u kojoj je za predsednika opštine izabran kandidat Srpske napredne stranke iako je najviše mandata - 18, osvojila lista Sandžačke demokratske partije. To je za opozicione stranke Bošnjaka bio razlog da se osporava takav raspored funkcija u opštini.

Zbog toga, ali i zbog obilja primedaba na tok predizborne kampanje i višemesečne dogovore o podeli funkcija između Sandžačke demokratske partije, SNS-a i koalicije "Za bolje Prijepolje", koju čine DS, SPS, SPO i G17 plus, na konstituisanje vlasti odbornici su potrošili čak 60 sati skupštinskog zasedanja.

Konstitutivna sednica je počela 22. decembra prošle godine i posle nekoliko nastavaka i odlaganja već zakazanih sednica, vlast je konstituisana samo dan uoči isteka zakonskog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: