Kalanovićeva obišla Pančevački most

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović obišla je radove na rekonstrukciji Pančevačkog mosta.

Izvor: B92, Beta

Petak, 14.11.2008.

13:37

Default images

Kalanovićeva je rekla da je sanacija tog mosta veoma važna jer on povezuje jugoistočnu Evropu sa srednjom Evropom. Ministarka za nacionalni investicioni plan dodala je i da finansiranje velikih nacionalnih projekata naredne godine neće ugroziti finansiranje regionalnih projekata.

"Mi smatramo da budžet NIP-a u narednoj godini ne bi trebalo da zaustavi progres i razvoj u kakvom se trenutku Srbija trenutno nalazi", kaže ona.

"I smatramo da je to minimum od četrdeset milijardi, koji treba da obezbedi i finansiranje nacionalnih projekta, kao što su Koridor 10 i Fijat, ali i ovakvih velikih regionalnih projekta", rekla je ona.

Vlada treba da odredi prioritete

Nacionalni savet za infrastrukturu konstatovao je večeras da je obaveza Vlade Srbije da sačini prioritete ulaganja u toj oblasti iako će budžet za 2009. godinu biti restriktivniji od ovogodišnjeg.

Kako je saopšteno nakon sednice, moraju se odrediti prioriteti kako bi se radovi na Koridoru 10 i drugim razvojnim projektima nastavili i sledeće godine.

Sednici su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić koji je i predsednik Saveta, premijer Mirko Cvetković potpredsednici vlade Božidar Đelić i Mlađan Dinkić.

Članovi saveta koji su prisustvovali sednicu su i ministri za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, rudarstva i energetike Petar Škundrić, životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: