Marković: Pritisci iz DSS-a

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je tokom pregovora o formiranju vlade bio izložen pretnjama "nekih iz Demokratske stranke Srbije".

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

14:43

Default images

Neću da Srbiju predstavlja čovek koji je pretio i Americi, i Velikoj Britaniji, i Nemačkoj, rekao je u intervjuu za novi broj Nedeljnog telegrafa Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine, i objasnio je da zato nije hteo da glasa za koaliciju DSS-a i radikala.

On je otkrio kako su u vreme pregovora oko formiranja nove vlade na njega vršeni pritisci: "Još uvek sam bio s Koštunicom i imao dva poslanika kad su mi slali poruke da će mi oduzeti mandate. Pretili su mi neki iz DSS-a. Odgovorio sam da mi mandate uzmu slobodno i da neću zbog toga čak ni konferenciju za štampu da držim."

"Bilo je dosta pritisaka, ali naleteli su na pogrešnog čoveka. Pričali su o tajkunima, kako su oni pravili vladu. A upravo su oni slali tajkune da mi nude pare", rekao je Marković.

"Jedan biznismen došao u Jagodinu, tražio sastanak ovde da ga ne vide ovi drugi u Beogradu, i kaže: 'Koja je moja obaveza prema tebi?' Ja ga gledam i ne mogu da verujem: 'Ne razumem'. 'Pa da se napravi onaj posao'. Kažem: 'Pošto si došao iz Beograda, 150 kilometara si prešao, moraš da omažeš bradu, kako mi, Šumadinci, kažemo, hajde da ručaš. A što se mene tiče, ne želim da budem roba, da me neko kupi i da kaže - sad se digni, sad sedi, sad glasaj", precizirao je Marković.

On je, takođe, objasnio zašto je odbio da bude ministar i rekao da hoće da pomogne ne samo Jagodini, već celoj Srbiji: "Neću da odem u vladu pa da moram da glasam i za ono što mi se ne sviđa. To sam im i rekao."

"Ako vidim da su neki zakoni štetni i da neće doneti dobra građanima - nikad neću za njih glasati, nemojte to ni da tražite od mene", preneo je Marković.

Ipak, on ocenjuje da će nova vlada izdržati ceo mandat, da je neće rušiti ni opozicija ni koalicije koje je čine, a sve odluke donosiće se konsenzusom, a ne preglasavanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: