Koliko brzo do nove lične karte

Od aprila, kada je u Srbiji počelo izdavanje novih ličnih karata, podneto je više od 50.000 zahteva, od čega više od 8.000 u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2008.

10:24

Default images

Od aprila kada je u Srbiji počelo izdavanje novih ličnih karti podneto je više od 50.000 zahteva, od čega je više od 8.000 u Beogradu. Prema saznanjima agencije Beta, građani za dobijanje novih ličnih dokumenata najduže čekaju u Nišu i Lazarevcu, a najkraće u opštini Stari grad u Beogradu i u Valjevu.

Najviše zahteva za izdavanje novih ličnih karti dnevno se podnese u Nišu i Novom Sadu, između 120 i 150.

U Nišu se dnevno preda manje od 150 zahteva za izdavanje novih ličnih karti, a građani u redu čekaju i po više sati, dok procedura primanja zahteva traje i do 20 minuta.

Načelnik odeljenja za upravne poslove Policijske uprave u Nišu Ljubiša Milovanović kaže da je problem u izdavanju novih ličnih karti nastao zbog nedostatka obučenog ljudstva, ali i da sistem za obradu podataka često ne radi.

Mediji u Nišu su izračunali da će postojećim tempom sve Nišlije zameniti lične karte do 2011. godine.

U Sekretarijatu unutrašnjih poslova u beogradskoj opštini Stari grad dnevno se preda oko 20 zahteva za nove lične karte, na dobijanje isprave se čeka 10 dana, a čitava procedura košta oko 1.140 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: