"Nacionalni stroj" podržao DSS-NS

Vođa neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović uputio je podršku koaliciji DSS-NS sa radikalima i SPS-om. DSS: Njihova stvar koga će podržati.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.05.2008.

11:04

Default images

"Koštunica i Velja sa pravom zaslužuju naziv srpskih nacionalista, a time i moju podršku na ovim izborima", kaže Davidović u tekstu pod nazivom "Počinje bitka za Vojvodinu" na svom blogu. On smatra da svi treba da stanu rame uz rame protiv manjinskih ekstremista i srpskih izroda.

Goran Davidović je na suđenju grupi pripadnika neregistrovane neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, upadom na antifašističku tribinu na novosadskom Filozofskom fakultetu.

Mladenović bez komentara

Portparol Demokratske stranke Srbije, Andrija Mladenović kaže da DSS ne može da utiče na činjenicu ko će im pružiti podršku.

Mladenović je naveo da je program DSS potpuno jasan i otvoren i da u njemu nigde ne propagira širenje nacionalizma i verske mržnje.

"Nemam nikakv komentar. Mi kao partija nemamo nikave veze sa tom organizacijom, pa ne znam zašto bismo to komentarisali, to je njihova stvar koga će oni podržati", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: