Petak, 11.04.2008.

12:57

Tajni sastanak ili kampanja?

DSS poziva ministra odbrane Dragana Šutanovca da odgovori da li se juče u Briselu tajno sastao sa generalnim sekretarom NATO-a. Reč je o prljavoj kampanji, kažu u DS-u.

Izvor: Tanjug

Default images

"Javno pozivam tehničkog ministra odbrane Dragana Šutanovca da objasni da li se juče tajno sastao u Briselu sa generalnim sekretarom NATO pakta (Japom de Hop) Sheferom", zatražio je portparol Demokratske stranke Srbije. U Demokratskoj stranci kažu da se Šutanovac i Bojan Pajtić nalaze u stranačkoj poseti Briselu i da je reč o prljavoj kampanji DSS-a.

Mladenović je ocenio i da se vest da će "koalicija Čanak-Demokratska stranka-G17 plus 28. aprila potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU poklapa sa tajnim sastankom koji je Šutanovac održao sa Sheferom".

Portparol DSS-a smatra da javnost mora da zna o čemu su razgovarali ako su se sastali, da li je Šutanovac nešto potpisao, kao i da li se u ime Srbije na bilo šta obavezao.

Mladenović je istakao da Vlada Srbije nije odobrila da Šutanovcu da se sastane sa stranim zvaničnicima u Briselu, niti je naša ambasada upoznata sa tajnim sastancima Šutanovca s generalnim sekretarom NATO pakta.

"Šta god da je Šutanovac radio u Briselu, to ne može biti zvaničan stav Ministarstva odbrane, ni Vlade Srbije jer Vlada nije odobrila putovanje Šutanovca u Brisel", zaključio je portparol DSS-a.

DS: Prljava kampanja

Optužba portparola Demokratske stranke Srbije Andreje Mladenovića da se stranački funkcioneri Demokratske stranke nalaze u tajnoj poseti Briselu primer je tipično prljave kampanje u kojoj se sa različitim lažima i optužbama sakriva nedostatak tema i programa koalicije DSS-NS, izjavila je portparol DS Jelena Trivan.

Trivanova je u izjavi dostavljenoj Tanjugu objasnila da se potpredsednici DS Dragan Šutanovac i Bojan Pajtić nalaze u striktno stranačkoj poseti Briselu, gde su se sastali sa više predstavnika evropskih institucija i EU.

Prema njenim rečima, oni su od EU zatražili da značajnije pomogne čitav region i izrazili nezadovoljstvo zbog presude Ramušu Haradinaju i zbog određenih poteza koji nisu od koristi demokratskim procesima u čitavom regionu.

"Optužba Mladenovića govori samo o tome da je reč o stašnom neznanju, osim što je reč o pokušaju podmetanja", istakla je Trivanova i dodala da Šutanovac i Pajtić, sve i da su hteli, nisu u svojstvu potpredsednika stranke u mogućnosti da išta obećavaju i potpisuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: