"Memorandum Džonstonovo mišljenje"

Predstavnik Srbije u Savetu Evropu Miloš Aligrudić navodi da je memorandum izvestioca SE njegovo privatno mišljenje.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2007.

12:38

Default images

Memorandum koji izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, lord Rasel Džonston, podnosi političkom komitetu SE posle poseta Prištini i Beogradu, samo je njegovo mišljenje, izjavio je danas šef parlamentarne delegacije Srbije u SE Miloš Aligrudić. "Memorandum je neprihvatljiv i nije podložan usvajanju, to je samo mišljenje Džonstona", rekao je Aligrudić.

On je ocenio da Džonston svoju poziciju zasniva na podršci samo jednoj strani i dodao da, po njegovom mišljenju, daje netačne podatke namerno jer želi da napravi osnovu za određen zaključak koji on zagovara".

Aligrudić je rekao da je u svom odgovoru na memorandum ocenio da je Džonston protiv pregovora jer smatra da oni ničemu ne vode ili je za nametanje rešenja, odnosno priznavanje nezavisnosti Kosova". "Mislim da bi PS SE morala da bude protiv tog pristupa jer on direktno narušava pregovore", kaže Aligrudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: