Saradnja Turske i Iraka

Turska i Irak dogovorili su da će se boriti protiv kurdskih pobunjeničkih grupa na severu Iraka.

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2007.

20:01

Default images

To je danas u Ankari turski premijer Redžep Tajip Erdogan. "Postignut je sporazum prema kojem će Ankara i Bagdad uložiti sve napore kako bi okončali prisustvo Kurdske radničke partije (PKK) u Iraku", rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim premijerom Nurijem Al-Malikijem.

Erdogan je rekao da su dva lidera potpisala memorandum, kao i da su se dogovorili da ubrzaju rad na finalizovanju sporazuma za borbu protiv kurdskih gerilaca koji su pojačali napade na turskoj teritoriji iz baza u severnom Iraku.

Al-Maliki je potvrdio da je dogovorena zajednička borba protiv terorizma i dodao da Irak ne dozvoljava da PKK boravi na iračkoj teritoriji.

Iako je postignut dogovor s Turskom, Al-Maliki je odbio da potpiše sporazum rekavši da nije u njegovoj moći da obaveže Bagdad na taj sporazum pre nego što se o njemu prethodno ne izjasne parlament i kabinet, rekao je zvaničnik iračke vlade koji je tražio da ostane anoniman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: