Skup o "izvozu demokratije"

U Pragu danas počinje dvodnevna međunarodna konferencija "Demokratija i bezbednost", posvećena "izvozu demokratije".

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2007.

10:54

Default images

Nekoliko desetina državnika, analitičara i eksperata pokušaće da nađu odgovor na pitanja da li nametanje demokratije može da bude put jačanja bezabednosti u svetu i da li je proces demokratizacije totalitarnih i nedemokratskih režima zapao u ćorsokak.

Biće reči i o ulozi medija, međunarorodnih institucija i nevladinih organizacija u tranziciji od totalitarnih režima ka demokratskom građanskom društvu i o tome da li i kakvu ulogu u XXI veku igraju disidenti.

Skup organizuje praški Institut za studije bezbednosti, u saradnji sa izraelskim i madridskim partnerskim institutima, a na njemu učestvuju, između ostalih, predsednik SAD Džordž Buš i bivši predsednik Češke Vaclav Havel, a sa prostora Zapadnog Balkana pozvani su Pavle Janković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove, iz Srbije, i lider kosovske partije Ora Veton Suroi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: