Uhapšeno 60 demonstranta u Danskoj

Oko 60 ljudi uhapšeno je u Kopenhagenu u sukobima između policije i demonstranata, zbog rušenja zgrade u jednom kvartu.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2007.

15:13

Default images

Tokom protekle noći, stotine većinom mladih ljudi, odevenih u crno, postavljali su barikade, palili automobile po ulicama i bacali flaše, kamenice i petarde na policiju, koja je upotrebila suzavac kako bi rasterala okupljene. Portparol policije Fleming Stin Munh rekao je da su u sukobima lakše povređena trojica policajaca i da je uhapšeno 59 ljudi, između 17 i 49 godina, prenela je agencija AP.

Sukob je počeo juče, kada su građevinski radnici srušili zgradu u kvartu Kristijanija, poznatom po hipi stilu života svojih stanovnika.

Iako je zgrada uglavnom bila napuštena, mnogi demonstranti protumačili su njeno rušenje kao deo plana vlade da ponovo uspostavi kontrolu nad ovim alternativnim kvartom.

U Kopenhagenu je pre dva meseca takođe došlo do sukoba između policije i mladića i devojaka koji su se pobunili protiv premeštanja beskućnika iz omladinskog centra u drugi deo grada. Tada je uhapšeno nekoliko stotina ljudi, a 25 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: