Tijanić se obračunava preko RTS-a

Aleksandar Tijanić uspeo je svojim gostovanjem na RTS-u da pokaže kako se koriste javni servis i frekvencija za obračune.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2007.

16:53

Default images

Direktor Javnog servisa uspeo je svojim gostovanjem u emisiji Oko Olivere Kovačević, koja se bavila Evrovizijom, da u samo 15 minuta nastupa pokaže da je u stanju da koristi javni radio-difuzni servis i frekvenciju koju plaćaju svi građani za obračun sa ljudima koji mu se ne dopadaju, koristeći neprimeren rečnik.

Gostovanje direktora Javnog servisa završilo tako što je jako šakom lupio u sto, a usledilo je objašnjenje da u studiju ima muva.

Radmila Hrustanović: Mi se bavimo našim poslom... (udarac)

Tijanić: Izvinite, je l' vi gajite muve okolo?

Kovačevićeva: Kakav je ovo studio u kome lete muve?!

Tijanić: Samo mi javite, lično ću je ubiti.

Osim što je iznenada ušao, pred kraj emisije, Tijanić je uglavnom imao monolog jer je bio iziritiran navodnim cenzurisanjem svog nastupa na Hrvatskoj televiziji i sadržajem te emisije.

Tijanić: Ja sam sad gostovao u jednoj emisiji HRT-a.

Kovačevićeva: Zašto prvo kod njih, a ne kod nas?

Tijanić: Zato što je počela ranije, nećete mi verovati. To je prvo, a drugo što sam čuo od Tončija Huljića i nekog magarca Dragaša da smo mi krivi što oni nisu postigli neki veliki rezultat (na pesmi Evrovizije).

Tema emisije, inače, bila je pobeda Marije Šerifović na Evroviziji. Pobednica Evrovizije bila je jedina koju Tijanić nije potkačio. A dugouha domaća životinja je figurirala više nego jednom.

Tijanić: Jednu reč protiv Marije nikada neću reći. Jednu pohvalnu reč za ljude iz njene okoline neću da izogovorim. Ima tu ljudi kojima samo uši fale da budu magarci. Oni ne mogu da učestvuju ni u čemu ubuduće, što se tiče Beograda i Eurosonga 2008. 

Menadžer Šerifovićeve, Saša Mirković, za B92 priznaje da sa Tijanićem nije u dobrim odnosima jer je Marija jedina pevačica koja nije imala spot na Evroviziji, ali je šokiran što Tijanić zloupotrebljava svoju funkciju.

Ni voditeljka emisije, Olivera Kovačevć, nije prošla bez kritike Tijanića.

Tijanić: Mislim da niste dobro postavili pitanje.

Kovačevićeva: Dobro, prepravite.

Tijanić: Hoću. Kao i uvek.

Kovačevićeva: Naravno. Hvala.

I dok su gosti u studiju uglavom ćutali, iznenađeni Tijanićevim nastupom u emisiji, zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović pokušavala je da smiri situaciju. Ali, ni to nije pomoglo.

Tijanić: ...u tome se slažem, mada se retko slažem sa političarima i gospođom Hrustanović.

Hrustanovićeva: Nismo nikada mi bili baš u sukobu da bi...

Tijanić: Ako hoćete, možemo da budemo.

Hrustanovićeva: Nema razloga...

Tijanić: Zato i kažem, bolje da ne budemo... Ne bih voleo da se ljubimo pred kamerama, ali ćemo se izljubiti posle i dogovoriti.

Radmila Hrustanović za B92 kaže da se osećala veoma neprijatno u drugom delu emisije.

Hrustanovićeva: Moj zadatak je da predstavljam grad, da čuvam dostojanstvo i grada i sebe lično, mislim da sam to juče uradila upravo tako, a svako kako sebe predstavlja, to je priča njegova...

B92: Da li ste se loše osećali?

Hrustanovićeva: Pa, naravno.

Gledaoci emisije Oko očekivali su da saznaju nešto o organizaciji Evrovizije sledeće godine i o ovogodišnji iskustvima svih uključenih u taj događaj.

Tijanićevo gostovanje nije se ograničilo na izjave o Evroviziji i tamanjenje muva, već je izvesnu pažnju posvetio i devojkama koje su sedele sa strane u studiju.

Hrustanovićeva: ...da se radi o najboljoj pesmi, o divnim devojkama, visoko obrazovanim...

Tijanić: Pogledaću posle devojke, ne mogu sad.

Tijanić: To je dijagnoza

Aleksandar Tijanić u izjavi za B92 navodi da ne smatra da ima nešto loše u tome što je više miliona gladalaca, koji su sinoć pratili RTS, čulo kako pogrdnim imenima naziva pojedince koji su bili u timu Marije Šerifović.

Tijanić kaže i da će reč magarac i dalje koristiti za sve one za koje on smatra da imaju dijagnozu.

Tijanić: Mislim da reč magarac nije pogrdna, nego predstavlja dijagnozu.

B92: Je l' to primereno za prvog čoveka javnog servisa?

Tijanić: Ponavljam, postavio sam dijagnozu. Imate li sledeće pitanje?

B92: Da li možemo da očekujemo da ćemo takve reči moći da čujemo i na dalje?

Tijanić: Mislite u odnosu na vas?

B92: Ne, u odnosu na bilo kog sagovornika. Tijanić: Da li ću postavljati dijagnoze? Da. Znači, kad god vidim bolesnika, ja ću postavljati dijagnozu. I to isto i meni mogu da rade. Evo, upravo vi to meni činite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: